Продължава напрежението по оста ДПС - вътрешен министър.ДПС пуска сигнал за

...
Продължава напрежението по оста ДПС - вътрешен министър.ДПС пуска сигнал за
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС праща сигнал срещу МВР в Европарламента и Еврокомисията

Продължава напрежението по оста Движение за права и свободи - вътрешен министър.

ДПС пуска сигнал за противозаконни дейности на Министерство на вътрешните работи, ръководено от Бойко Рашков, до европейските институции. 

Изпращаме систематизирана информация до Европарламента и Еврокомисията за безобразията, осъществявани по време на предизборната акция и в деня на изборите - 10 юли и 14 ноември, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в коридорите на Народното събрание. Той изброи поименно всички еврокомисари и шефове на комисии в Екологичен потенциал, които ще бъдат сезирани.

Става въпрос главно за нарушение на правото на Европейски Съюз - с многочислените нарушавания на правата на българските жители, за които сме получили сигнали в централата. Нарушения на човешко достолепие, цялост на личността, на независимост и сигурност, на сдружаването и други, изброи водачът на ДПС.

На парламентарните избори и в акцията ние, от ДПС, получихме доста сигнали от симпатизанти и членове, които са били подложени на напън и тормоз от милицията в България, тъй като полицията не би си разрешила това, разяснява Карадайъ. Подкрепяме всички законни дейности на органите на реда, само че против милиционерщината ще се борим и ще пазиме демокрацията и правовата страна, както постоянно сме го правили, безапелационен бе водачът на ДПС.

Той описа за всеобщи насилствени инспекции на лицата и имуществото им, като в действителност учредения за тях липсвали или не били задоволителни по смисъла на закона. В доста от сигналите са осъществени и, можем да предположим закононарушения, като предотвратяване посредством принуждение и заплашване на конституционни права за гласоподаване, нарушение тайната на вота и други, изясни той.

Категорично ще поддържаме всички органи на реда в законните им дейности против порочното събитие платен избор. Но изрично ще се противопоставим зад този заслон да се правят репресии и нарушение на демократични правила. Тези дейности не са срещу страната, а в отбрана на държавността, демокрацията и отбрана на правата и свободите на жителите, изясни Карадайъ. 

Имахме нарочна политическа задача, само че в този момент изпращаме систематизирана информация след получените отговори от формалните институции за полицейския произвол на Министерство на вътрешните работи под управлението на Бойко Рашков, изясни президентът на АЛДЕ и евродепутат от " Обнови Европа " /ДПС Илхан Кючюк. И изясни, че желаят Европейска комисия да следи правата на индивида, в частност правата на малцинствата.

В брифинга се включи и Бехчет Емролов - юношески ръководител в Айтос и зам.-шеф на Общинския съвет, претендент за народен представител, който е бил един от репресираните. Той описа, че по неразбираеми аргументи е бил привикан 3 пъти в районно управление (на МВР) Айтос, тъй като раздавал предизборни материали по време на акцията. Това повлия директно на изборите в нашата община и доста хора, в това число част от екипа ми, се отхвърлиха да работим дружно в акцията. Регистрирали са в Европейски Съюз гражданска петиция, която всеки реплесиран и унизен да поддържа.

Карадайъ подсети, че ДПС са били за машинно преброяване на хартиените бюлетини, тъй като то се оправя с 3-4 гловни генерални проблеми в изборния развой - големия брой недействителни бюлетини, големия брой сбъркани и поправяни секционни протоколи, физическото броене на хартиените бюлетини и субективния детайл в това.

Наложеният машинен избор по този метод не бил добър модел, по тази причина не би трябвало да се отстрани вота с хартиените бюлетини.

За закриването на спесъдилищата и прокуратурата би трябвало да се работи постепенно и деликатно, предизвести Карадайъ. Той подсети, те са били основани преди години отново по рекомендации от Брюксел. Трябва да създадем сериозен разбор какво желаеме да реализираме като правосъдна система и чак тогава да пристъпи към дейности, добави той. 

За тези 9 месеца, в които днешните ръководещи са в ръководството под разнообразни формати, рецесиите се задълбочават,  а не се вземат решение, разяснява още водачът на ДПС, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР